Home ♪ Wie zijn wij? ♪ Organisatie

Organisatie

De Vioolstudio is in 2010 opgericht door Evelien Graat. Zij begon in eerste instantie een lespraktijk in Utrecht en omdat deze lessen zo populair bleken te zijn moest er een tweede docent worden aangenomen om alle leerlingen les te kunnen geven. Toen zij naar Amsterdam verhuisde is ze daar verder gegaan met lesgeven. Deze ontwikkeling heeft zich voortgezet met vele locaties in Utrecht en Amsterdam tot gevolg. Inmiddels richt Evelien zich voornamelijk op het uitbreiden van de Vioolstudio en het ontwikkelen van leuke initiatieven voor de leerlingen. Sinds 2013 wordt Evelien in haar taken ondersteund door Laura Graat, zij is de nieuwe coördinator van de Vioolstudio.

Inmiddels is de Vioolstudio uitgegroeid tot een vioolschool die op diverse locaties in Utrecht en Amsterdam vioolles aanbiedt. En niet alleen dat, naast vioolles wordt er nu ook Muziek op Schoot, AMV, String Kidz, een Snuffelcursus Viool, Theorieles en een workshop Viool in de Klas verzorgd.

Het idee van de Vioolstudio is om kinderen zo dicht mogelijk bij huis les aan te kunnen bieden. Dit is niet alleen prettig voor de leerling, maar natuurlijk ook voor ouders die meerdere kinderen hebben en dagelijks van hot naar her fietsen om kinderen naar school en clubjes te brengen. Zo houden we het een beetje overzichtelijk!

Naast de lessen die worden gegeven organiseert de Vioolstudio per stad twee keer per jaar een Tapas Voorspeelmiddag. Dit is altijd in het weekend en de ene keer vlak voor de kerstvakantie en de andere keer voor de zomervakantie en ieder half jaar ontvangen de leerlingen een mooi rapport waarop de vorderingen worden bijgehouden.