Home ♪ Lesaanbod ♪ Theoriecursus

Theorie &cursus + Examen

 

 

Theorie & Praktijk Viool Examen

 
Bij de Vioolstudio kan je met viool examen doen. Dit kan op A, B, C of D niveau. Je moet in bezit zijn van een diploma van een eerder niveau om aan het volgende niveau deel te mogen nemen.

 

Om deel te nemen aan het praktijk examen is het verplicht om theorie-examen te doen. De twee cijfers samen bepalen je eindcijfer en of je geslaagd bent voor het vioolexamen. 

 

Om je hier goed op voor te bereiden heeft de Vioolstudio een unieke combinatie van lesmethoden samengesteld. Deze bestaat uit Music Mind Games in de lessen, een theoriewerkboekje met huiswerkopdrachten en online spelletjes met het softwareprogramma "Earz". 

 

Music Mind Games is een methode uit Amerika die nog niet zo bekend is in Nederland. Het bestaat uit meer dan 300 spelletjes die als groep of individueel gedaan kunnen worden. Al spelenderwijs wordt je vanzelf een expert op gebied van muziektheorie!

 

De cursus is gebaseerd op het ESTA Leerplan zodat je aan alle eisen voldoet die landelijk worden gehanteerd. Het examen is nog niet landelijk erkend, maar hier wordt aan gewerkt.

 

 

 

 

 

Creatief!

Gelukkig wordt er niet van je verwacht dat je allerlei droge feitjes uit je hoofd leert, maar is het een hele leuke, creatieve cursus.

 

Zo leer je spelenderwijs alles over maatsoorten, ritmes, notenlezen, toonladders en andere theoretische kennis waarover je dient te beschikken om een uitmuntende violist te worden.

 

Ook wordt de ontwikkeling van het gehoor getraind en wordt de basis gelegd voor allerlei soorten andere studie. De methode oefent en ontwikkelt het vasthouden van de aandacht

 

Een zeer plezierige, interactieve manier van leren dus!

 
 

 

 

 

Voorkennis

 

Zodra je begint met vioolspelen, of zelfs eerder al, kan je meedoen met de  Music Mind Games lessen. De lessen zijn verdeeld in 4 niveau's en leeftijdsgroepen zodat je op je eigen niveau en met kinderen van je eigen leeftijd mee kan doen.

 

De spelletjes zijn zo ontworpen dat zelfs kinderen van 2 jaar er al mee kunnen beginnen! Al spelenderwijs leren zij de notenbalk kennen, het muziekalfabet en ritmes. 

 

Voorkennis is dus absoluut niet noodzakelijk.

 

 

Mee doen?

 

Wil je ook  graag meedoen met de Music Mind Games lessen?

 

Dat kan al vanaf 2 jaar! Meld je via onderstaande knop aan, dan zoeken wij een groepje waar je in past. Je hoeft overigens geen vioolles bij de Vioolstudio te volgen om mee te mogen doen. 

 

De lessen worden per cursusjaar gegeven. Instromen is in overleg mogelijk.

 
 

 

 

Er starten nieuwe cursussen op de volgende data en tijden:

 

In Amsterdam:

 

Locatie nog niet bekend

Start:  nieuwe schooljaar 2015/2016

Tijd: in overleg

Voor: Kinderen van alle leeftijden

 

                                     Ik doe mee!

In Utrecht:

 

BSO De Schatgravers, Operettelaan 655, 3543 BR Utrecht (Terwijde)

Start:  vrijdag 30 september 2016

Tijd:  15.00 - 16.00 uur. Bij heel weinig inschrijvingen is de cursus korter en begint later (15.30 u).

Voor: Kinderen van alle leeftijden

 

                                     Ik doe mee!